Bu gün sizlere kendi araştırmalarım sonucu denediğim 2 ay denediğim ve halla denemekte olduğum yağ yakıcı zayıflama çayı tarifi'ni veriyorum.

Öncelikle tarifi vermeden sizlere kullandığım malzemelerin ne gibi faydaları olduğu yönünde küçük bilgilendirici notlar vererek hayal gücünüzü genişletmek ve bilgilendirmek isterim...

Yağ yakıcı zayıflama çayı

Yağ yakıcı zayıflama çayı tarifi'nin içindeki malzemelerin faydaları:

Taze nane'nin faydaları:

İçinde bulunan mentol sayesinde, hazmı kolaylaştırıcı özelliği vardır. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zenginidir. Vitamin olarak, A vitamini, C vitamini, Demir, B2 vitamini. Mineral olarak ise Mangenez, Kalsiyum, Potasyum, Fosfor bulunmaktadır. Ayrıca nefesinizi tazeleyici özeliği vardır. Sigara kullanan kişiler ise naneyi bol tüketmelerini öneririm. Özellikle içinde bulunan rosmarinik asit adıyla geçen madde, solunum yollarını temizleyen ve iltihap önleyici etkiye sahiptir.

Maydonoz'un faydaları:

Aslın'da günümüzde insanların en çok tüketmeleri gereken yeşillik türü bence. Bilmediğiniz okadar faydası varki inanamasınız. Bunlardan en önemlilerinden biri vücudumuzdaki kanı temizlemesi. Maydonoz aynı zamanda portakal mandalina sevmeyen insanların C vitamini ihtiyacını maydonoz ile karşılıyabilmesi. Maydonoz sevmeyenler için ise suyunu kullanarak yağ yakıcı bir özellik haline getirebilir ılık yada soğuk içebilirler.

Tarçın'nın faydaları:

Sindirim sistemini düzenlenmesinde yardımcı olur, kan şekerini kontrol altına alan benim sevdiğim baharat türlerinden olan  tarçın. Özellikle yemeklerden sonra şişkinliğe ve hazımsızlığa çok iyi gelmektedir.

Limon'nun faydaları:

Arkadaşlar limonun faydaları genel olarak aynıdır. Anlatma gereği duymuyorum yalnız limonda yağ yakıcı asitler ve bol miktarda c vitamini olduğunu unutmayalım...

Yağ yakıcı zayıflama çayı 4 maddelik malzemerden oluşur.

Taze nane, Maydonoz, Tarçın, Limon 4'lüsü hayatınızda vazgeçilmez bir yer alıcaktır emin olun...

8 adet taze nane yaprağı, 4 sap maydonoz, 2 parça limon, 1 tatlı kaşığı tarçın.

Yağ yakıcı zayıflama çayı Hazırlanışı.

Çaydanlığımızın üstünü alarak yarısına kadar su dolduralım(ben çaydanlığın üstü ile yapıyorum siz ufak bir tencere ilede yapabilirsiniz). 1 adet limonu yıkayıp üstlerini keserek dört parça haline getirelim kabukları soyulmadan. 1 bardaklık yapıcak isek 2 adet limon parçası atıyoruz...

Ocağımızın altını yakıp 5 dakika limonları kaynatıyoruz. Daha sonra yıkadığımız maydonozlarımızı sapları ile birlikte çaydanlığa sığacak şekilde kesip ekliyoruz.(Bu işlemleri çok kısık ateşte yapalım yoksa malzemeler kararır ve kötü bir tat oluşur).3.eklenecek malzememiz ise yaş nane(yaş nane 1 lira arkadaşlar demeti pazarlarda ve manavlarda bulabilirsiniz). En son ekliyeceğimiz malzememiz tarçın. Tarçını kaynatırken fazla tarçın eklemeyin tadını ve rengini bozuyor.

Ek olarak, Şeker kullanılmıyor tarifimizde. Eğer şekersiz içemem diyor iseniz 1 çay kaşığı şeker ilave edebilirsiniz.

Yağ yakıcı zayıflama çayı nasıl kullanılır?

Geldik en önemli kısmına. Yağ yakıcı zayıflama çayı hemen yaptığımız gibi sıcak sıcak içmiyoruz...
Akşam yatmadan önce kesinlikle içmeyin miğdenizi yakabilir. Çayımızı akşamdan yaparak bir kapalı kavonoza doldurup sabah içmelisiniz.
Ben sabahları kahvaltıdan hemen sonra içiyorum. Kahvaltınızı yapın ve hemen üstüne 1 bardak için. Yarım saat geçtikten sonra 1 bardak su içerek midenizin daha da rahatladığını göreceksiniz..



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top