Kozmetik ürünlerdeki denetleme açığı, sağlık açısından ciddi problemleri birlikteinde getiriyor.

Son yıllarda sahte kozmetik ürünlerinin satışları hızlı bir şekilde artması ile birlikte sahte ürün kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan sağlık nedenlerinde de önemli artışlar görülüyor.

İnternet siteleri üzerinden ucuza satılan çoğu makyaj malzemesi, merdiven altı tezgâhlarda kanunlara uygun olmayan yollarla üretiliyor. Ünlü markaların sahte ürünlerinin üretildiği bu tür yerlerde sağlık açısından zararlı kimyasallar kullanılıyor.
Makyözler, ucuza satılan kozmetik ve makyaj boyaları gibi ürünlerin içerisinde kurşun, cıva ve siyanür gibi ölüdürücü kimyasal maddeler bulunduğuna dikkat çekerek kullanıcıları orijinal kozmetik ürün satın almaları ve kullanmaları konusu ile ilgilin uyarıyor.

Sahte kozmetikler öldürücü sonuçlar getirebiliyor

SAHTE MAKYAJ BOYALARINA DİKKAT

İnternet üzerinden fazla satılan ucuz kozmetik ürünleri arasında kalıcı makyaj kozmetikleri de bulunuyor. Bu boyaların birçoğunun sahte olması ve ciltimiz  için çok zararlı kimyasal maddeler içermesi, kalıcı sağlık problemlerine yol açabiliyor.

Türkiye'de kalıcı makyaj boyalarının satışı konusu ile ilgili denetimlerin yetersiz olduğunun önemini vurgulayan MEB Çiğdem Sarp Akademi kurucusu Çiğdem Sarp, kalıcı makyaj ile ilgili bu denetleme azlığı ciddi sağlık problemlerine yol açmaya başladığına deyinerekk, "Kalıcı olarak makyaj cildin altınında saklanan boyanın yıllarca kaldığı bir uygulama olması ötürüsı ile burada kullanılan boyaların niteliği oldukça önem kazanıyor. Akşam yıkadığınızda yüzünüzden silip atacağınız bir makyaj malzemesi olmadığı için kalıcı makyaj oldukça özen isteyen bir prosedürdir. Dönüşü olmayan hatalara neden verebilir. Son günlerde kalıcı makyaj yaptırarak alerjik tepkilarla karşılaşan kişilerin sayısında ciddi artış olduğunu görüyoruz. Kalitesiz ve gerekli bilhassari taşımayan boyalarla yapılan prosedürlerin cilt üzerinde kozmetik olarak problemlu ve alternatifi olmayan bir görüntüye neden olduğunu belirterek lazer ile silme prosedürlerinin dahi yeterli olmuyor" dedi.

KALICI MAKYAJ BOYALARI STANDARTLARA UYGUN MU DİYE SORULMALI?

Türkiye'de kullanılan kalıcı makyaj boyaları konusu ile ilgili bir sertifikalı ve  günümüzün standartlarına uygun olmadığı belirten Çiğdem Sarp, kalıcı olarak makyaj yaptırmak isteyenlerin makyaj boyaları ile ilgili kesinlikle bilgili olması gerektiğini anlatılarak, "Makyaj malzemesi olarak kullanılan boyaların Avrupa Birliği ülkelerinde kullanmak mümkünliğini gösteren MSDS standartlarında ve varsa Amerikan FDA onaylarına sahip olup olmadığı ile ilgili bilgi alması bu sürecin sağlıklı ve güvenilir bir biçimde yapılması açısından önem taşıyor. Kişiler bu standartta üretilmiş ürünlere rahatça güvenebilir ve prosedür yaptırabilirler" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top