İstem dışı kilolara karşı dukan diyeti

Her kadın kendini sever ve kendine bakar. Ama fazla kilolar kadınlar için kâbus olmuş ve onları mutsuz etmiştir. Çünkü yemek yemek ne kadar tarifi ifade edilemez bir keyif ise de sonuçları çok hüzünlü olmaktadır.

En sevdiğiniz kıyafetin içine giremezsiniz veya önünüzde çıkan ve sevimsiz duran bir göbekle yaşamak zorunda kalırsınız. Ve size diyet yolları gözükür. Son dönemlerin trend diyetlerinden dukan diyeti ile kilo vermek son derece basit. Peki, dukan diyeti nasıl yapılır biliyor musunuz?

Her diyette olduğu gibi bu diyetin de ortaya çıkmasını sağlayan bir hekim bulunmaktadır. Fransız Doktor Pierre Dukan tarafından oluşturulmuştur. Günümüzde hastalıkların arasında geçmeye başlayan fazla kilolar için bu teknik yeni bir çığır açmıştır. Oldukça etkili olan bu diyeti tüm ülkeler ilgiyle karşılamış ve uygulamaya başlamışlardır. Dukan diyeti uygulanışı yönüyle diğer diyetlerden farklıdır.
Dukan diyeti kaç evredir ve nasıl yapılmalı

Öncelikle diyet dört evreden oluşmakta ve her evrenin kendine göre bir uygulanışı bulunmaktadır. Dukan diyeti nasıl yapılır diyerek ilk evremize geçiyoruz. İlk evremiz olan hazırlık evresi ne kadar kilo vermek istememizle alakalı bir evre olmakta ve süresi buna göre değişiklik göstermektedir. 1-10 gün arası sürmektedir.

Bu evrede rastgele bir kalori kısıtlaması yok yalnız dikkat edilmesi gereken tek nokta beslenmenizi yalnızca yağsız proteinlerden oluşturmanız gerekiyor.  Hiçbir biçimde karbonhidrat tüketmemeye dikkat ediyorsunuz. Yağsız süt ürünleri tüketebilir, yulaf ekmeği yiyebilirsiniz. İkinci evre hedef evresidir. Bu evrede il evredeki ürünleri tüketmeye devam ediyoruz. Sadece diyetinize nişastasız sebze ekleniyor. Bun uda iki günde bir tüketmeniz gereklidir. Bu evre hedeflemeyi düşündüğünüz kiloya kadar devam diyor. 3. Evre takviye evresidir. Bu evre ile dukan diyetinin diğer tüm diyetlerden farkı ortaya çıkmaktadır. Takviye evresinde diyetinize karbonhidrat eklenmeye başlıyor. Hafta da iki kere kutlama öğünü adı altında istediğiniz her şeyi yiyebileceğiniz bir döneme giriliyor. Haftada yalnızca bir gün yağsız protein tüketiliyor. Dördüncü evre ise koruma ve sabitleme evresidir. Burada uymanız gereken 3 kural bulunmaktadır. Bunlar:

-Haftada bir gün yalnızca protein yenmeli ve bu belirlenen gün istikrarlı olarak uygulanmalı.

-Hayatınızın sonuna kadar günde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketmeye devam ediyorsunuz.

-Asla asansör ve yürüyen merdiven kullanılmıyor ve günde en az 20 dakika yürümek şart.

Dukan diyetinin nasıl yapıldığını öğrendiğimize göre bu etkili diyeti istikrarlı bir biçimde uyguladığımızda basitçe kilo verdiğinizi, hatta hızlıca istediğiniz kiloya geldiğinizi görecek ve mutlu olacaksınız. O zaman kilolarınıza savaşmaya bir an önce başlamaya ne dersiniz?

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top