MS hastalığında kapari karpuzu salamurasını öncelikli tavsiye ediyoruz. Sabah akşam aç karna tüketmek kaydı ile 2 günde 1 küçük kavanoz (190cc) veya 1 haftada bir büyük (960gr) kavanoz tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Tüketirken zeytinyağı limon koyarak daha kolay tüketebilirsiniz.
• MS hastalarına ayrıca takviye için kapari tomurcuk salamurası tavsiye ediyoruz. Kapari tomurcuk salamurasını sabah akşam aç karna 1 kâsenin içine büyük kavanozun 1/7 sini koyup kâseye zeytinyağı, kekik ve nar ekşisi koyuyoruz. Kapariyle beraber bunları karıştırıp kaşıkla tüketiyoruz.
• Kortizonlu ilaç kullanılması aşamasında bu ürün tuz ihtiva ettiği için kullanılmaz. Ancak kortizon tedavisinden bir müddet sonra kullanılabilir.
• Kapari çayını yatıştırıcı, ağrı kesici toksin atıcı yönü ile kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Ayrıca kapari çayı müthiş bir kan temizleyici ve plazma yenileyicidir. Bir demlik 6 bardaklık sıcak su içersine bir miktar (yarım veya bir çay kaşığı) kapari çayından koyup 5 dakika demlendikten sonra şekersiz olarak kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Günde sabah Öğlen ve akşam aç karna olmak üzere 3 fincan kapari çayı tüketilebilir.
• MS tedavisi için 3 aylık kullanımdan sonra MR çekimi yaptırıp tedaviden önceki MR ile karşılaştırınız. Doktorunuzla paylaşınız.
Home
»
Beyin ve Sinir Hastalıkları
»
Bitkisel Tedavi
»
Şifalı Bitkiler
» Ms Hastalığı için kaparı kullanım şekli
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder