Akciğer ödemine karşı
Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte altı dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 15 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkarınız. Soğuduktan sonra üçte birini sabah aç karnına, üçte birini öğlen aç karnına, son kalan üçte birini de akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca her gün devam ediniz. İkinci haftadan itibaren haftada dört gün ödem tamamen bitene kadar kür uygulamaya devam edilir.Değerli okuyucu, bugün sizlere yine keçiboynuzu ya da harnuptan (Ceratonia siliqua) bahsedeceğim. Çünkü, son yazıma Akdeniz Bölgesi’nin tipik meyvesi olan keçiboynuzunun araştırmalarımda bulduğum tüm özelliklerini sığdırmak mümkün olmamıştı... Bu nedenle, bugün size keçiboynuzunu tanıtmaya devam ediyorum.
Soğuk alerjisine karşı
Şu sıralar kış mevsimini yaşamaktayız. Kış mevsiminde bazı insanlar soğuk alerjisinden şikâyet eder. Yaz mevsiminde klimaların çalıştığı ortama giremezler, çünkü soğuk alerjileri tetiklenir. Yaz aylarında arabasında veya yaşam ortamlarında klima çalıştıramayan birçok insan tanıdım. İşte soğuk alerjisine çözüm, mükemmel bir keçiboynuzu kürünü uygulamaktır. Bu kür, özellikle kış aylarının soğuğuna bağlı, soğuk alerjisi çekenlerin de imdadına yetişir.Mükemmel destekleyici Bir bitki aynı anda bir-iki rahatsızlığa karşı destek verebilir. Ancak, öyle bitkiler var ki, birçok şikâyete karşı yardımcıdır. Keçiboynuzu birçok şikâyete karşı mükemmel bir destekleyicidir. Onu halen araştırmaya devam ediyorum. Günde üç - dört adet tüketilecek keçiboynuzu hem kabızlığı önler, hem de ishalin durdurulmasında yardımcıdır. Tüketildiğinde uzun müddet tok tutar. Eğer, çok sık acıkıyorsanız, gün içerisinde birkaç adet keçiboynuzu (Harnup) tüketmenizi öneririm. Radyoterapi aldıklarında, akciğerleri ödem yapan hastalara da özellikle önermekteyim. Radyoterapi alırken oluşabilecek akciğer ödemine karşı rahatlıkla keçiboynuzu kürünü uygulayabilirler. O, hangi kürü uygulanırsa uygulansın mükemmel bir balgam söktürücüdür. Keçiboynuzu, akciğerlerin temizleyicisidir. Sigara, bir insanın kendi kendisine verebileceği en büyük cezalardan biri. Eğer, sigarayı terk edemiyorsanız, en azından her ay bir hafta boyunca beş-altı adet keçiboynuzunu küçük küçük kırıp iki bardak suda yedi-sekiz dakika kaynatıp haşlama suyunu içiniz.
Bir haftalık uygulama sonucunda ciğerlerinizin nasıl rahatladığını hissedeceksiniz.
Cinsel soğukluğa karşı
Cinsel soğukluk yaşayan kadın veya erkek için mükemmel bir çözümdür. Kürünü uygulamaya başladıktan kısa bir süre sonra rahatsızlığı olanlar sonuç almaya başlayabileceklerdir. Keçiboynuzu, akciğer kanserine karşı önleyici gücüyle mükemmel bir meyvedir. Ancak, akciğer kanserine yakalanmış olanlar için tedavi etme gücü çok zayıftır. Tekrar belirtmekte fayda görüyorum; Bir bitkinin hastalığı önleyici özelliği ile o hastalığı tedavi etme özellikleri birbirlerinden farklı şeylerdir.Enzimi aktive ediyor
Keçiboynuzu kürü insan vücudunda bulunan OGG1 (8-Oxo Guanine DNA Glycosylase) enzimini aktive etme özelliğine sahiptir. OGG1 enzimi, akciğer kanserinin oluşumunda oldukça etkilidir. Akciğer kanserine yakalanmış hastalarda OGG1 enziminin aktivitesinin düşük olduğu gözlenmiştir. Klinik deneyler OGG1 enziminin aktivitesinin düşük olması durumunda, akciğer kanserine yakalanma riskinin 10 misli arttığını ortaya koymuştur. Keçiboynuzu kürü OGG1 enziminin aktivitesini yükselterek, bu kanser türüne karşı güçlü bir önleyici özellik gösterir. Bu özellik aynı zamanda taze sıkılmış havuç küründe de bulunmaktadır. Sigara içenlerin zaman zaman keçiboynuzu kürünü uygulamalarında büyük faydalar vardır. OGG1 enziminin diğer bir özelliği de DNA’ yı tamir etme özelliğinin olmasıdır.YARARLARI SAYMAKLA BİTMEZ
Soğuk alerjisine karşıAkciğer ödemine karşı
Kadın ve erkeklerdeki cinsel soğukluğa karşı
Düşük sperm sayısını artırıcı
Alerjik astım ve bronşite karşı
Genel nefes darlığı şikâyetlerine karşı
Balgam söktürücü
Akciğer kanserine karşı önleyici etki
Biliyor muydunuz?
Alman orduları, 2. Dünya Savaşı’nda Yunan Adaları’na giden tüm gıda malzemelerini engelleyerek kısa zamanda teslim olmalarını bekledi. Ancak halk, açlık savaşına karşı kazandığı mücadeleyi adalarda yetişen keçiboynuzlarına borçlu.Keçiboynuzunun içinden çıkan her bir çekirdeğin ortalama ağırlığı 0.2 g = 200 mg gelir. Beş adet keçiboynuzu çekirdeği 1 gram gelir. 0,2 gramın karşılığı 1 Karat’tır. 1 Karat elmas 0,2 gram ağırlığındadır. Keçiboynuzunun, latince adı “ceratonia” karat anlamına gelir. Antik çağda kıymetli taşlar, keçiboynuzu çekirdekleri ile tartılırdı. Tüm okuyucularımın sağlıklarının daim olmasını dilerim.
Kaynak
Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu Bitkilerle gelen sağlık
0 yorum:
Yorum Gönder