Doğal Yollarla Yüz veya Cilt Beyazlatma



Evde cilt beyazlatıcı krem tarifi.
Cildimizin bazı etkenlerden dolayı doğuştan sahip olduğu rengi zamanla değişebilmektedir. Bu etkenlerin başlıcaları çevresel nedenler, aşırı güneş ışınlarına maruz kalma, kimyevi etkenler, cilt kuruluğu, stres, yetersiz beslenme ve aşırı kozmetik ürün kullanımı olarak sayılabilir.
Çoğu insan daha açık tenli ve özellikle yüzünde bulunan tüm leke ve izlerden azade kusursuz bir cilt sahibi olabilmek için büyük gayretler sarf etmektedir. İnsanların bu ilgisi sayesinde cilt beyazlatma alanında büyük bir pazar oluşmuş ve bu konuda krem ya da losyonlar yaygınlaşmıştır. Ama bu tarz ürünler içeriğindeki kimyevi maddeler kullanım sonunda cildi tahriş edebilecek düzeyde tehlikeli olabilmektedir. Ayrıca bu ürünleri satın almak da her bütçeye uygun olamayacak kadar da pahalı olabilmektedir.
Fabrikasyon olarak üretilip ticari maksatlarla servis edilen hazır ürünler yerine hem ekonomik olup hem de güvenli ve cilt beyazlatma konusunda etkili sonuç alabileceğiniz doğal yöntemler mevcuttur. Bu yöntemler ile ilgili 10 öneri ve daha faydalı olması için kendi aralarında birkaç tane kombinasyon içeren uygulama reçeteleri aşağıdaki gibidir.

Cilt beyazlatma ile ilgili birkaç doğal öneri

1. Yoğurt ile cilt beyazlatma
Bir süt ürünü olan yoğurtun içeriğinde cilt için çok besleyici polimer bulunmaktadır. İçeriğinde bulunan laktik asitin cildi beyazlatıcı özelliği bulunmaktadır. Yoğurtla ilgili aşağıda belirtilen öneriler her cilt tipi için uygun olabilmektedir.
•Sade yoğurdu cildinize ince bir tabaka halinde sürün. Bir kaç dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Cilt tonunuzdaki değişimi görebilmek için birkaç hafta boyunca her gün bu işlemi tekrarlayın.
•Maskeyi zenginleştirmek için bir yemek kaşığı taze yoğurt ile bir yemek kaşığı balı karıştırıp yüzünüze sürebilirsiniz. Karışımı yüzünüze sürdükten sonra 10 ya da 15 dakika bekleyin ve su ile durulayın. Sonuç alabilmek için günlük olarak tekrarlamanız gerekmektedir.
•Ayrıca maske muhteviyatına bir miktar limon suyu ve kıvamını ayarlayabilmek için de bir miktar yulaf unu ekleyebilirsiniz. Bu karışım ekstra olarak cildinizi besleyecek ve nemlendirecektir.
2. Portakal ile cilt beyazlatma
Cilt bakımında ihtiyaç duyulan en önemli madde portakaldan kolay bir şekilde temin edebileceğiniz C vitaminidir. Ayrıca portakal yüzünüzü beyazlatmak için oldukça zengin içeriklere sahiptir.
Düzenli olarak tüketilen taze portakal suyunun cildin yumuşak bir doku halinde olması için büyük fayda sağladığı keşfedilmiştir. Portakal ile cilt beyazlatma (yüz beyazlatma) iki farklı yöntemle uygulanabilir.
İki yemek kaşığı portakal suyu ile bir miktar toz haline getirilmiş zerdeçal ile kıvamlı bir karışım hazırlayın. Kol ve bacaklarınıza da kullanabileceğiniz bu karışımı gece yüzünüze sürün. Gece boyu yüzünüzde kalan maskeyi ertesi sabah yıkayın ve bu işlemi günlük olarak tekrarlayın.
Portakal kabuğunu toz haline gelecek şekilde rendeleyin. Rendelenmiş kabuk ve taze yoğurdu karıştırarak macun formu alacak şekilde karıştırın. Karışımı cildinize sürün ve 15-20 dakika bekleyip durulayın. Cildinizdeki noktalar ve diğer izlerden kurtulabileceğiniz bu yöntem haftada en fazla bir ya da iki defadan fazla tekrarlamayın.
3. Nohut Unu ile cilt beyazlatma
Cilt tonunu açmak isteyen insanların kullandıkları en harika içeriklerden birisi nohut unudur. Bu madde ile hazırlanan maske cilde daha sağlıklı bir form kazandırmaktadır. Aşağıda belirtilen yöntem cildinizi doğal olarak nemlendirirken cildiniz üzerinde biriken fazla yağı uzaklaştırmaktadır.
Uygulanışı ve hazırlanışı;
Bir miktar nohut ununu macun formu oluşacak şekilde biraz su veya gül suyu ile karıştırın. Karışımı yüzünüze, kolunuza ve bacağınıza sürün. Macun kuruyana kadar bekleyin ve sui le durulayın.
4. Bal ile cilt beyazlatma
Bal cilt tonunuzu açarken cildinizi nemlendirici etki göstermektedir. Cilt kuruluğu stabil olmayan cilt tonu için en belirgin faktördür. Sivilce, yaş ve akne lekeleri için bal anti bakteriyel bir etki göstermektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top