Kadınları Güzelleştiren Maddeler

Güzel görünmek için deri, saç ve yüze tatbik edilen maddelere kozmetik adı verilir. İlk olarak 4000 yıl önce Mısırlı kadınlar tarafından kullanılmaya başladığı sanılan bu maddeler, Romanlılar’da yaygın olarak kullanılmıştır. Bugün ise daha çok kadınlar tarafından uygulanmaktadır. Kozmetiklerin başlıcaları, yüz pudrası, krem, ruj, losyon kullanılmaktadır.

İçerisinde, talk, kireç, kaolin, magnezyum, karbonat, bizmut, nitrat ve çinko oksit gibi maddeler bulunan yüz pudraları ve dudak boyası olarak kullanılan rujlar, deri üzerindeki hava deliklerini kaparlar. Böylece derinin rahat hava alması engelleyerek erkenden kırışmasına neden olurlar. Diğer bir tehlike ise bunlara karşı gelişen alerjidir. Kişide pudra aksırığa, deri döküntülerine, göz iltihaplarına, astım ve saman nezlesine neden olabilir. Kremler ve losyonlar kozmetik olarak günümüzden hem kadın hem de erkekler tarafından kullanılmaktadır. Temel maddeleri yağ, bal mumu, boraks, lanolin, alkol olan bu kremler, tehlikeli ve cıva tuzları içerebilirler. Bu gibi deriyi besleyici kremler ve dokuyu düzgün edici olarak kullanılamazlar.
Kozmetik ürünler sağlıklımı

Kremlere konduğu söylenen vitaminlerin de deriye faydası yoktur. Çünkü deri altı dokusunun esnekliğinide kaybetmesine neden olur. Ancak gıda ile alınan besinler kan dolaşımı  gelerek beslerler. Bu nedenle uygulanması en iyi yöntemler, deri temizliğine ve gıda düzenine dikkat edilmesidir. Aksi takdirde kremle vb deri bakımı yapılması kötü bir işlemdir.

Gliserinli deri kremleri, deriyi yumuşattıkları için kuru ciltlerde uygulanabilir. Masaj yapmak için oldukça faydalıdırlar.

Tüm bunların yanında östrojen içeren hormonlu krem de bulunmaktadır. Fakat diğer kremlerden daha iyi olmayan bu maddeler, adet bozukluğuna neden olan yan etkiler vardır.

Birçok hayvanlarda denenerek zararlarını araştırılan bu kozmetikleri kullanmadan önce kişiye göre kontrol etmek gerekli. Yani kişi  kozmetiği kullanacak ise önce deriye uygulamalı, 24 saat sonra herhangi bir etkiyi ya da alerji görülmediği takdirde kullanmaya devam etmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top