Blogger derslerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Blogger resim index sorunu hakkındaki makale.
Blogger resim index sorunu ve çözümü

Resim index almak Blogger da geç olmasından blogger kullanıcıları biraz şikayetçi oluyor bu konuda. Ben de sizler için araştırıp, deneyip bilgilerimi sizlere aktarıyorum. Blogger resim index geç almasının bir den fazla nedeni vardır. Bunlardan biresi ise kullandınız tema'dan kaynaklı. Kullandığınız temanın ortalama maksimum seo puanı 80 olmalıdır. Nerden bulmalıyım derseniz 80 seo'lu temaları araştırma yapmalısınız. Seo ölçüm yapan siteler var ben mesela Wmaracı yı kullanıyorum orada sitenizdeki seo puanınızı gösteriyor. Eksikleriniz varsa kırmızı hata olarak belirtiyor. Blogger seo yapmadan makale ve konu eklemenizi önermem. Kendi yaptığım sitenin seo puanı 81 dir. Sitenize özen göstermenizi ve resim boyutlarınızı minumum seviyede küçültmenizi tavsiye ederim.

Gelelim Blogger resim index sorunun ikinci kısmına.

Bir konu girdik yayınladık biti gitti yapmayalım arkadaşlar. Bitmiyor yeni başlıyor sıralamada yüksek yerlerde kendinizi görmek istiyorsanız paylaştığınız yanının link değerini kuvvetlendirmeniz gerekiyor. Fazla resim ekleyen arkadaşlarıma tavsiyem pinterest.com kullanmaları. Neden kullanımına gelecek olursak. Eklediğiniz görseli pinterest.com index ediyor. Sizin eklediğiniz yazılardaki resimleri pinterest.com da eklerseniz sizin resminizin index hızı artıyor. Normal şartlarda 1 haftayı bulan index alma durumu 3 güne inmiş oluyor. Sadece pinterest.com adresini kullanmayalım aynı şekilde özellikle Google+ ısrarla kullanmalısınız. Google+ da yayınlarınızı +1 yaparak konu link'inizi kuvvetlendirmelisiniz.

3. ve son uyarım...

Resmi Blogger a atmadan önce lütfen buraya dikkat edelim. Resmin ismini başlığınızla aynı olacak şekilde girmelisiniz yada değiştirmelisiniz ve ş, ğ, ı, ö, ü, gibi harfleri yazmayınız yani Türkçe karakter kullanmayınız...

Blogger da resimleri eklediğinizde mutlaka resimlere alt kelime yani resim tagları nı girmeniz lazım. Bunun nedeni Google'ye göndericeğiniz resimin neyle alakalı olduğunu öğrenmesi ve o kategoride listelemesi gerekmektedir.

Resime alt etiketi vermeyi bilmeyenler, Blogger a eklediğimiz resmin üstüne gelerek sağ tıklayalım. Aşağıda çıkacak yazılarda özelliklere tıklayarak 2 kutulu bir pencere çıkar iki kutuyada resminizin neyle alakalı olduğuna dair açıklamaları giriyorsunuz.

Yardımcı olabileceğim bir konuda mesajlarınıza karşılık vermekteyim.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top