Bu gün Blogger Adsense hesap nasıl alır ve hangi kurallar çerçevesinde alırız ilk olarak bunlardan bahsetmek istiyorum...

Bundan 1 ay önceye kadar Blogger Adsense butonları aktif değildi. Ve hasaplar bloğumuzun 6 ay etkin olduk'dan sonra buttonların açılacağı gibi internnete epeyi dedikodular vardı. Ama artık 6 ay beklemenize gerek yok. Yeni bir gmail hesabı açtıktan sonra Blogger'a kayıt olup bloğumuzu oluştura biliriz. Bunu herkez biliyor zaten. 2ci aşamada kazançlar sekmesini tıkladımız anda Adsense buttonun açık olduğunu göreceksiniz.

Bazı forumlarda ve web sitelerde kendini uyanık zanneden arkadaşlar var. Blogger Adsense buttonları açık diye 5 TL ve 7 TL arasında bu hesapları satıyorlar. Sanki Adsense hemen onaylıcakmış şekilde lanse edip üçkağıtçılar ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu durum aslında çok basit gmail hesabı aç bir blog oluştur Adsense butonu açık olacaktır.

Şimdi gelelim Blogger Adsense onay almaya?

2011 den buyana hesap almak için her yolla baş vurdum. Yeri geldi başka sitelerin yazılarını kopyalamaya kadar. Ama her geçen yıl üstüne koymayı başardım. Peki bu Blogger Adsense hesabı nasıl aldım? En önemlisi şu arkadaşlar kopya içerik ile hiç bir yere varamazsınız.  Bunun nedeni Google Adsense politikalarında da bahsettiği gibi benzersiz içerik eklememizi istiyor. Nedir benzersiz içerik? Mesela şuan okudunuz yazıyı kopyalayın ve vereceğim linkte deneyin LİNK. Bu inke yazıyı kopyaladığınızda size Google'da kopya içerik mi değilmi gösteriyor. Kırmızı sonuçlar kopya içerik, yeşil sonuçlar organik yazılardır. Yani Google index almış kopya içerik istemiyor yeni ve özgün içerik istiyor. Bunun nedeni Google'nı kelime hazinesi'ni genişletmek. Sözlük gibi değişik bilgileri hafızasına index edip her bilgiye vakıf kalmak ve arama sonuçlarında Google'nin yardımcı olmasını sağlıyor.

Blogger Adsense onay için yapmanız gerekenleri aşağıda sıralıyorum.

1. Özgün içerik (1 kelime bile kopyalamayın) en önemlisi bu arkadaşlar.
2. Sitenizde yayınların 100 üstü organik sizin tarafınızdan yazılması.
3. Paylaştığınız resimleri indirip indirim aynı yazı ile eklemeyin ve formatı jpg ise png yapın.
4. 100 makale girdik 10 günde hemen onay alınırmı? Hayır kesinlikle ortalama 2 2.5 ay bekle günde 1 veya 2 içerikle yola başlayın.
5. Sosyal medyayı ısrarla kullanın, özellikle (facebook, google+)
6. Blog arkadaşlarınızın makalelerine yorum yapın (merak edip sizin sitenize geleceklerdir)
7. Blogger izleyici olarak Bloglara katılın trafiğiniz artıcaktır.
8. Sabırlı olun! Acele ederek bişey başaramazsınız...
9. 8 maddelik kuralları yapmadan sakın ha sakın başvuruda bulunmayın.

Blogger Adsense onayı almak

Benim yaşadığım Blogger Adsense hesap alma yöntemlerim bu uygulamaları yaparak %90 alırsınız. Eğer yardıma ihtiyaç duyan arkadaşlarım yorum yapsınlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top