Sabahları bazı zamanlarda kahvaltı yapamadığımızda hızlı olmak adına bazı meyveler veya sebzeleri tüketebiliyoruz. Ama yaptığımız bu şey bize hiç bir fayda sağlamadığı gibi, ciddi sağlık sorunları ile de karşılaşmamıza neden olabilir. Bildiğiniz gibi sabah kahvaltısı günün en önemli öğünü ve tüm gün vücudun-muza gerekli enerjiyi sağlayan tek öğün. O sebeple kahvaltıyı geçiştirmek yerine sıkı bir kahvaltı yarak daha sağlıklı beslenmek zorundayız. Bu günkü makalemizde, sabah kahvaltısı niyetine kesinlikle yenmemesi gereken sebze ve meyveler konusunda bilgiler veresğiz. Bir nevi meyvelerin zararları da denilebilir.

Meyvelerin ve SebzelerinZararları-Sabah Kahvaltısında Yenmemesi Gereken Meyveler ve Sebzeler

sabah_kahvaltisinda_yenmeyecek_meyveler

Muzlu Yoğurt : Sabahları aç karnına muzlu yoğurt tüketmek bazı kardio vasküler hasytalıklara neden olabilir. Bunun yanı sıra aç karnına tüketilen yoğurt faydalarından bir kısmını kaybediyor. Yoğurt yemek istiyorsanız yatmadan hemen önce veya yemeklerden 2 saat sonra yemek en güzeli.

Portakal : Aç karına yenile portakal gastrit gibi mide hastalıklarına veya alerjik sorunlara neden olabiliyor.

Hurma ve Domates : Aç karnına yenile hurma ve domates mide rahatszlıklarına neden olabiliyor.

Dondurma :Aç karınıa dondurma yemek pek çok sindirim sistemi rahatsızlığına neden olabilir.

Asitli İçecekler : Günlük hayatta zaten yeteri kadar tükettiğimiz asitli içecekler aç karnına içildiğinde, pankerasın gerekli şeker miktarını ölçmesini engelliyor ve ani kan şekeri yüksekliğine neden oluyor. Ayrıca vücudun asit baz dengesi bozuluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top