Ekmek Şişmanlatmaz,Ekmek Şişmanlatır mı Şişmanlatmaz mı,Ekmek Şişmanlatmıyor,Ekmek Yemek Şişmanlatır mı,Ekmek Şişmanlık Yaparmı
Halk arasındaki yaygın bir inanış ekmeğin şişmanlattığı yönündedir. Bu sebeple de kilo vermek isteyenlerin ilk yaptığı iş ekmei azaltmak veya tamamen besenme düzeninden çıkarmaktır. Fakat bu inanış son derece yanlıştır. Bilinenin aksine ekmek şişmanlatmaz. Ekmeği ne ile yediğiniz önemlidir. Dikkat edilmesi gereken esas mesele budur.
Ekmeksiz diyet olmaz. Bir kere bunu benimsemek gerekir. Diyetisyenlerin de ekmeğin diyet sırasında tüketilmesi gerektiği konusunda görüş birliği vardır. Çünkü, ekmeğin kan şekerini dengeleyici özelliği vardır.
Ekmek Şişmanlatmaz,Ekmek Şişmanlatır mı Şişmanlatmaz mı,Ekmek Şişmanlatmıyor,Ekmek Yemek Şişmanlatır mı,Ekmek Şişmanlık Yaparmı
Diyet yapmak veya sağlıklı beslenmek isteyenlerin, ekmeği kesmek yerine, yağlı ve şekerli besinlerden uzak durması çok daha sağlıklı bir uygulama olacaktır. Ekmek besin grubu 3. gruptur ve tahılların içerisinde yer alır. Buğday, bulgur, çavdar, pirinç mısır ve makarna bu gurup içerisindedir. Bu besin grubunun protein kalitesi düşüktür. Diğer besinlerle birlikte et, süt, yumurta gibi ürünlerle tüketilirse, kilo alınmasına sebep olur. Ekmekte yağ oranı düşüktür. Ekmek yerken mutlaka buğdaydan yapılmış ekmek tüketilmes gerekir. Çünkü beyaz undan yapılan ekmek, kan şekerinde ani yükselmelere sebep olur.
Ekmek tek başına şişmanlatmaz. Bizler, çok fazla meve ve sebze tüketimine önem vermediğimz için gerken vitamini ekmekten alırız.Bu sebeple de şişmanlamak korkusu ile ekmekten uzak durmak yanlış bir davranış olur. Tabi bu arada ekmeğinde dengeli ve gereken oranda tüketilmes gerektiğini de hatırlatmak isteriz.
Peki ekmek hangi besinlerle tüketilirse şişmanlatmaz.. Yoğurt,sebze ve et ürünleri ile birlikte tüketilen ekmek şişmanlatmaz.ma ekmeği makarnayla, pilavla, börekle yerseniz şişmanlatır. Yani ekmeği hangi besinle tükettiğinize dikkat etmeniz gerekir.
Beyaz ekmekten kaçınıp, kepekli, çavdarlı ve tam tahıllı ekmekleri tercih etmeniz sağlık açısından çok daha iyi olur. Üstelik bu ekmek türleri uzun süre tok kalmanızı da sağlar. Burada önemi bir yarım da şudur. Çavdarlı, kepekli unla yapılan ekmekler genellikle 40 yaş üstündekiler için tavsiye edilmektedir.. Çünkü karbonhidrat, protein, amino asit, vitamin, mineral ve lifli maddeler buğday tanesinin tamamında mevcut.
Beyaz ekmeğin yapıldığı 60-70-80 randımanlı unlarda öğütme sırasında bunların önemli bir kısmı kayboluyor. Yaşlılarda beslenme toplam kaloriden çok bağırsak fonksiyonları, mide fonksiyonları bakımından önem kazanmaktadır.
İnsanların kilo almasının esas nedeni, günlük harcayabileceği kaloriden fazla kalori almalarıdır. Bu kloriyi hengi besinden aldığınızın çok fazla bir önemi yoktur. Ekmek bileşiminde yağ olmadığı için beslenme açısından şişmanlatmayı en az tetikleyen besindir.. Ekmekte protein ve karbonhidrat vardır. Bunların bir gramı 4 kalori verir. Yağ ise bunların iki misli kadar, yani 9 kalori verir. Dolayısıyla ekmek yerken biz börek, makarna, pirinç, patates gibi karbonhidrat oranı yüksek gıdalarla birlikte alıyorsak doğal olarak şişmanlama ihtimalimiz artar. Ama ekmek sebzeyle, yoğurtla, et ürünleriyle yendiği zaman kesinlikle şişmanlatmaz.
Ekmek Şişmanlatmaz,Ekmek Şişmanlatır mı Şişmanlatmaz mı,Ekmek Şişmanlatmıyor,Ekmek Yemek Şişmanlatır mı,Ekmek Şişmanlık Yaparmı
0 yorum:
Yorum Gönder