Biberiye Çayı Tarifi;
Sindirim sistemi rahatsızlıkları, kramplı mide, bağırsak ve safra kesesi rahatsızlıkları, kas ve eklem romatizması, sinirsel rahatsızlıklar, alçak kan basıncı, kronik güçsüzlük, romatizma ve gut hastalıklarına faydalıdır. Biberiye çayı hazırlamak için, 2 çay kaşığı biberiye 1 bardak su ile haşlanarak 10 dakika bekletilir.Günde 2 bardak biberiye çayı içilebilir. Yalnız yüksek tansiyon hastası ve hamile bayanların bu çayı içmemeleri tavsiye olunur.
Ada Çayı Tarifi;
Ağız boğaz mukozasında iltihabı gidermede etkilidir. Ayrıca soğuk algınlığı, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı da yararlıdır. Ada çayı salgı düzenleyicidir. Hazım sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor.Yağ yakıcı çay;
Bu çay için 4 çay kaşığı yeşil çay ve 4 çay kaşığı mate yaprağı, 2 çay kaşığı ısırgan yaprağı ve 2 çay kaşığı kekik gereklidir. Bütün malzemeleri 1 litre kaynar suyun içine koyarak 10 dakika demlemeye bırakın. Bu çayı günde 4 bardak tüketebilirsiniz. Ayrıca çayın içine mısır püskülü, kiraz sapı ve rezene ilave ettiğiniz zaman çaya ödem sökücü özellik katılmış olur.
Ömer Coşkun kış çayı tarifi;
Bu çayın yapımı için 2 adet boru tarçın, 1 adet kök zencefil, 3 adet kuşburnu, bir miktar hibiskus gerekir. Malzemeleri 1 su bardağı kaynar suya koyarak 5 dakika kaynatın. Bu çayı bir hafta süresince her gün 1 bardak için.Ömer Coşkun Açelya Çayı;
En popüler kan dindirici bitkilerden biriside açelyadır. Mide ağrılarında, mayasıl, ülser, gastrit gibi hastalıklarda ve yara, burun kanamalarında kullanılır. Dişeti iltihabında gargara şeklinde kullanılır. Ayrıca kaynatılan aynı poşet egzama gibi yaralar üzerinde sürülürse faydalıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder