Göz hastalıkları, ilgi alanının dışında kalıyor. Ama, göz kapaklan ile ilgili hastalıklar şifalı bitkilerle tedavi edilebilir. Gözkapaklan ile ilgili tüm tedavilerde ve bazı göz hastalıklarında kullanılabilecek en öncelikli ve en etkili bitki kuşkusuz gözotudur. Gözotu, tüm göz hastalıklarında, içten ve dıştan yapılan tedavilerde kullanılabilir. Bitki, gözbebeğini ve gözbebeğinin çevresindeki dokuları da çok olumlu etkiler. Öteki etkili bitkiler sırasıyla: Aynısafa, rezene, adaçayı, atkuyruğu, ayrı ayrı kullanılabilir. Bu bitki çaylarına batırılan temiz bezler, kapalı gözkapaklannın üstüne yatırılır. Kompres süresi 15-20 dakikadır ve günde 2-3 kere uygulanabilir.

Göz enfeksiyonu için yatıştırıcı

Patatesin enfeksiyonu yatıştırıcı etkisi vardır. Haşlanmış bir patates çatalla iyice ezilir, 1 yumurta şansı eklenir ve krem haline gelene kadar sıcak sütle karıştırılır. Temiz bir bezin üstüne bıçak sırtı kalınlığında sürülür ve kapalı gözkapaklannın üstüne yatınlır. Süre 20 dakikadır. Günde 2-3 kere uygulanabilir.

 

Arpacık için Keten tohumu

Keten tohumu, arpacığın olgunlaşmasını ve iltihabın dışlanmasını çabuklaştınr. Havanda hafifçe ezilmiş 2 yemek kaşığı dolusu ketentohumu, 2 su bardağı dolusu kaynar suya eklenir, 7-8 dakika kadar demlendirilirken, arada bir kanştmlır. Ilıklaşan sıvıya batınlan temiz bir bez, kapalı gözkapağının üstüne yatırılır. Süre 20 dakikadır. Günde 2-3 kere uygulanabilir.

Uyarı: Kısa sürede iyileşmeyen göz hastalıkları için vakit geçirilmeden doktora başvurulmalıdır. Arpacığın sıklıkla görülmesi, önemli bir hastalığın, örneğin şeker hastalığının (diabetes mellitus) bir belirtisi olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top